torsdag, november 30, 2006

10 Signs That Your SEO Is a Quack

Jill Whalen på HighRankings.com har publicerat en artikel om vad som utmärker en skojare inom sökmotoroptimering. Läs och begrunda! Jag har ännu inte översatt denna artikel till svenska så ni får hålla till godo med den engelska varianten.

Läs om "10 Signs That Your SEO Is a Quack" av Jill Whalen HighRankings.com


Bio om Jill Whalen

Jill Whalen of High Rankings® is an internationally recognized search engine optimization consultant and host of the free weekly High Rankings® Advisor search engine marketing newsletter. Jill's handbook, "The Nitty-gritty of Writing for the Search Engines" teaches business owners how and where to place relevant keyword phrases on their Web sites so that they make sense to users and gain high rankings in the major search engines. Jill specializes in search engine optimization, SEO consultations, site analysis reports, SEM seminars and is the co-founder of the new search marketing and website design company, Search Creative, LLC.

tisdag, november 14, 2006

Ingen skillnad mellan virtuell och dedikerad IP adress!

Matt Cutt´s skrev igår på sin blogg att Google inte skiljer på virtuellt hostade domäner och domäner med ett dedikerad IP adress. Det som kan komma att skilja är om din ISP leverantör inte konfigurerat sina vituella adresser korrekt. Då kan det komma att påverka ranking och indexering hos Google.

torsdag, november 09, 2006

Förberedd inför julens alla sökningar?

Då är det snart dags för jul och med det så ökar antalet sökningar på Internet efter julklapps förslag. Hur står det till med hemsidan? Har ni optimerat hemsidan så att ni kan möta alla frågor som ställs för att hitta det man söker i juletider?

Hur är det med att fira jul på hotell? Är det någon som söker på den frasen? Julbord likaså!

För er med butik så kan det upplysas om att många söker efter julklappar via en sökmotor för att sedan leta efter om man kan hitta den hos någon lokal butik! Det är därför det är bra som "lokal" handlare att ha en väl fungerande hemsida. Fler och fler söker efter produkter online och många av dessa handlar produkterna off-line i en fysisk butik. Men hur hittar man den lokala buitken om den inte finns med när man letar på webben? Åker ner på stan och frågar runt i butikerna för att upptäcka att man skulle åkt till grannkommunen?

Populära sökord runt jul är julklapp, juklappar, juklappstips och årets julklapp! Använd dem väl.....God Jul i förskott önskar vi er alla...

Peter's shared items in Google Reader

FriendFeed - webbstrategi

Digisocial – om webbstrategi, social media och kommunikation på internet