onsdag, januari 24, 2007

Googles planer framöver!

Googles Matt Cutts är den mest kända källan kring saker som cirkulerar runt Google och sökmotoroptimering. Han arbetar för Googles "quality group" och är specialiserad på frågor kring sökmotoroptimering.


Nyligen avslöjade han på sin blogg Googles planer inför 2007 och hur det kan komma att påverka dig de närmaste veckorna:


  • Det är sonnlikt att du kan komma att se en större varians i Googles ranking pga att Googles interna databaser kommer att uppdateras varje 1-2 dagar istället för som tidigare varje 3-4 vecka.

  • Google avslöjar vanligtvis uppdateringar av PageRank kvartalsvis för allmänheten. En ny PageRank uppdatering är på väg. Det betyder dock inte att din ranking i Google kommer att ändras då de nya PageRank värdena redan är infogade i deras rankingalgoritmer.

  • Googles kompletterande resultat är inget att vara "rädd" för. Om din hemsida syns som ett kompletterande resultat så är det inget att oroa sig över. Enligt Matt Cutts så är det PageRank som styr om en sida finns bland de kompletterande resultaten eller bland de ordinarie resultaten.

  • De kompletterande resultaten uppdateras och blir fräschare kontinuerligt.

  • Google har funnit ett litet fel med .com domäner som är baserade utanför USA. En uppdatering av algoritmerna har gjorts som kan påverka dessa domäners ranking.

  • Det kommer inte att bli några större infrastruktur relaterade uppdateringar av rankingen den närmaste tiden.


Vad kan du göra för att få en hög ranking i det nya Google?

Matt Cutts är klar på den punkten: "Jag rekommenderar i detta fall användadet av etisk "white-hat" optimering för att få kvalitetslänkar till hemsidan." (Redaktionella länkar som erhålls av andra webbplatser baserat på den egna hemsidans meriter, kvalitetsinnehåll.)

Peter's shared items in Google Reader

FriendFeed - webbstrategi

Digisocial – om webbstrategi, social media och kommunikation på internet