tisdag, december 06, 2005

Nu är sidan "Konferens med björnguidning" indexerad.

Vi lanserade i början av november en sida på vår webbplats som heter "Konferens med björnguidning". Från det att vi lanserade sidan den 10 november 2005 till det att Google tog upp den i sina sökresultat tog det ca en månad.
Sidan anmäldes till Google via en sitemap och sökfrasen "konferens med björnguidning" ingick i den artikel vi skrev om strategisk sökmotormarknadsföring.
Frågan är nu om vi lyckats lansera ett nytt sökkriteria genom sökfrasen "konferens med björnguidning". En fras som inte återfanns på någon annan hemsida då vi lanserade just denna fras.

Om du i den traditionella marknadsföringen (annonser, nyhetsbrev och utskick) lanserar en sökfras som du är helt själv om så kan du styra läsarna till just din hemsida. Utan konkurrens!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men, ? vad är det värt att hittas på en skum, speciell fras.....hur många är det som söker på en sån? Mycket få om ens några, så jag ser inte värdet i detta. Men jag kanske har missat något? Förklara gärna det reella marknadsföringsvärdet att bli hittad på en sökfras som ingen söker på. Mvh, Mikael

Peter Isaksson sa...

En mycket bra fråga som jag ska försöka ge ett så rakt svar som möjligt.
Att arbeta med smala sökfraser handlar inte om att du enbart arbetar med en smal sökfras. Du arbetar kanske med tio, tjugo, hundra eller ännu fler sökfraser. Genom att Internet erbjuder dig att kunna arbeta extremt nischat så kan du fånga upp den enda person som just denna månad var intresserad av t.ex. "konferens med björnguidning".
Om den person som söker detta finner min hemsida och att jag sedan kan ge en bra och seriös bild av mitt företag, ökar mina chanser att få just denna affären.
Personer som söker information på Internet är närmare ett affärsavslut än en som läser en annons eller ser reklam på TV. Det visar sig även att personer som använder fler ord vid en sökning också står närmare ett affärsavslut. Man är en mogen aktiv sökare som vill göra affär.

Genom att då arbeta med kanske ett hundratal nischade sökfraser så samlar man upp dessa enstaka sökare som preciserar sina behov på detta sätt. Du har en mycket stor möjlighet att nå ett avslut hos dessa personer.
Jämför om du har ett generellt sökord som "konferens". Många träffar, ingår i många sökningar och en stenhård konkurrens. Men vad säger en sökning på ordet? Ingenting egentligen. Är det en konferens i Sverige eller Norge? En liten konferens eller en dagkonferens?
Den som säker på ett ord söker ofta om på en längre fras innehållande en mer specifik fras. Det kan då handla om "konferens med skidåkning", "konferens med stor lokal", "konferens i vildmark" eller varför inte "konferens med björnguidning". Målet med din hemsida måste vara att du ska återfinnas som ett alternativ när någon söker på just dessa fraser.

Sammanfattning! Det handlar alltså om att arbeta med flera nischade sökfraser samtidigt. Att enbart arbeta med en nischad sökfras eller med generella sökord ger inte några stora resultat.
I vårt arbete utgår vi från nyckelorden i verksamheten och kopplar dessa till associerade sökord för att skapa nischade sökfraser.

Under november var följande fraser de mest sökfrekventa på Yahoo!:
2792 konferens
1044 konferens stockholm
399 konferens göteborg
179 konferens vastkusten
178 boka konferens
169 konferens jönköping
149 konferens smögen
145 konferens örnsköldsvik
127 hotell och konferens
108 spa konferens
107 konferens uppsala
95 konferens skåne
92 vardshus konferens
84 konferens malmö
75 konferens matlagning
72 konferens hotell
68 hassela sport och konferens
60 konferens spa
57 kundservice konferens

De minst, eller mer nischade sökningar gjordes på följande fraser (å,ä,ö har ramlat bort):
Sökningar från november 2005
Antal Sökterm
42 golf konferens
42 konferens aktivitet
39 konferens arrangor
34 konferens lokal
31 konferens siljan
28 business relation konferens stockholm
24 herrgård konferens
24 konferens hotel Örebro
24 konferens i sälen
23 spa konferens hotell
22 konferens weekend
22 skidor alperna snö konferens
21 konferens bastu
21 konferens weekendpaket
20 aventyr konferens mariefred s
20 konferens pa slott
19 hotell konferens bokning
19 konferens anlaggningar
19 skidor konferens
19 stor konferens
17 internationell konferens
17 konferens arlanda
17 konferens barnpassning

Anonym sa...

Intressant, många bäckar små...det har du rätt i
/Mikael

Peter's shared items in Google Reader

FriendFeed - webbstrategi

Digisocial – om webbstrategi, social media och kommunikation på internet