fredag, maj 13, 2005

Väntetiden är lång för att få nya sidor att synas.

Problemet med att få nya hemsidor att indexeras på Googl tar tid. Hemsidan http://www.redovisningskonsulten.se har i dagarna väntat ca 3 månader på att synas i resultatlistorna.

Vad är då problemet?
En ny sida har inga ingående länkar och får därmed ett väldigt svalt mottagande av sökmotorerna. Att bygga länkar till hemsidan tar tid. En lösning är att köpa länkar från länkfarmer som producerar en massa nya länkar till din hemsida. En sådan lösning är dock kortsiktig på vis att din sida riskerar att svartlistas av sökmotorerna pga att du använder oseriösa sökmotoroptimeringsmetoder. Så vad ska man göra för att synas? Allt handlar om att få ingående länkar till din hemsida!
Observera att vi inte här pratar om att anmäla hemsidan till sökmotorerna. Det är en separat åtgärd som ska göras från första början. Det vi ger förslag på är sätt att få inkommande länkar till hemsidan.

Några förslag på lösningar:
1. Anmälan till SUNETs webbkatalog. På http://katalog.sunet.se kan du lägga till din hemsida om den saknas i detta register.
2. Sök dina kunder och fråga om de kan länka till din hemsida genom att rekommendera dig. T.ex. "Vår redovisningsbyrå ser till att våra ekonomiska administrativa rutiner fungerar smärtfritt, http://www.redovisningskonsulten.se. Läs mer om deras kvalitetsarbete på deras hemsida." Din kund kan lägga denna text på sin länksida eller liknande om du bedriver en redovisningsbyrå.
3. Organisationer. Är du medlem i någon branschorganisation? Dessa har oftast en sida med medlemmarnas webbadresser där du bör uppdatera din information.
4. Facksidor. Sidor som angränsar till ditt verksamhetsområde eller sidor som dina potentitella kunder läser. Oftast får man betala en summa för detta men sidorna har ofta bra relevans och en länk härifrån kan betyda mycket. T.ex. i fallet med redovisningsbyrån så kan man lägga till sig på sajter med starta eget information.

Hoppas det löser några av era problem med att synas på sökmotorerna.

1 kommentar:

Peter Isaksson sa...

Tillhör du någon organisation som ny företagare? Om ja, försök få dessa att länka till dig.

Har du nyligen startat nytt företag så går det kanske att få någon av kommunens tidningar intresserade av din verksamhet? Som exempel skriver vi sjölva kontinuerligt små korta artiklar inom ämnet sökmotorer. Tidningar plockar ibland in dessa och länkar då från artikeln på sin hemsida till vår hemsida. Artikeln skapar även intresse runt företaget och ger fler inlänkar på detta vis.

Lycka till! // Peter I

Peter's shared items in Google Reader

FriendFeed - webbstrategi

Digisocial – om webbstrategi, social media och kommunikation på internet