fredag, januari 20, 2012

Google Autocomplete Pro med sociala sökningar

Upptäckte idag att jag i min browser har funktionen Google Autocomplete Pro. Google Autocomplete Pro ger dig möjlighet till ett flertal anpassade sökningar.

Google Autocomplete Pro


















Genom att klicka på knappen "Google Search" så söker jag efter svaret på min sökning i mitt sociala nätverk på Google+. Här kan jag som "vanligt" sortera mitt söksvar i den traditionella sökmenyn till vänster.
Google Autocomplete personal result


























Använder jag knappen "Web Search" så hamnar jag på en lite annorlunda sida jmf med den normala resultatsidan på Google. Till vänster har jag ett antal olika vertikala sökmöjligheter. T.ex. kan jag söka på enbart Facebook, Twitter eller Amazon efter svaret på min sökning. En sökning på Facebook ger mig personer som anger "Platsen" i sin publika profil. T.ex. en sökning på Google ger mig personer som arbetar på Google. Söker jag på företagsnamnet Alenio så får jag fram personer som arbetar på Alenio.
På liknande sätt fungerar Twitter och Amazon sökningen. Intressant att notera är att Google här lyfter ut både Twitter, Facebook och Amazon som egna vertikala sökkanaler.
Till höger har jag ett antal relaterade sökningar och här dyker även annonseringen upp enligt traditionellt Google maner.


1 kommentar:

Unknown sa...

Har inte kvar Autocomplete Pro i mitt sökfält. Sökfältet har återgått till det "vanliga" utseendet igen.

Peter's shared items in Google Reader

FriendFeed - webbstrategi

Digisocial – om webbstrategi, social media och kommunikation på internet