tisdag, april 18, 2006

Vi halkar ner 8 placeringar! Varför?

Söker man på ordet "sökmotormarknadsföring" så har Papangoo ramlat ner från en bra 3:e placering till en värdelös 11:e. Varför har detta skett och hur påverkar det oss?

Orsaken till att vi ramlat ner åtta placeringar är att Google indexerat en annan sida för ordet sökmotormarknadsföring. Just den sida som vi vill ha indexerade för sökfraser som innehåller ordet sökmotormarknadsföring. Tycker du det verkar konstigt? Den sida som Google tidigare hade indexerad var vår startsida. En sida som vi inte ansåg passade för denna sökfras. Den sida vi ville ha indexerad för ordet "sökmotormarknadsföring" var sidan som det länkas till från första sidan.

Vi flyttade på ordet i titeln och tog bort det från ett antal rubriker på sidan för att sänka tyngden på sidan för just det ordet.

Iom att Google indexerat den sida vi villa ha indexerad och efter att vi minskat på antalet gånger ordet sökmotormarknadsföring avnänds på 1:a sidan så uppnådde vi önskat resultat. Nu återstår att få sidan tillbaks till en topplacering bland de tio första resultaten.

1:a sidan? Ja den vill vi ha indexerad för fraser som innehåller orden "marknadsföring sökmotorer" och besläktade sökfraser. Just nu är det "fel" sida som är indexerad för denna fras och vi har därmed gjort en redesign av berörda sidor för att få rätt sidor indexerade för rätt sökfraser.

Inga kommentarer:

Peter's shared items in Google Reader

FriendFeed - webbstrategi

Digisocial – om webbstrategi, social media och kommunikation på internet