tisdag, augusti 22, 2006

Vem vill länka till din hemsida?

Hur skapar man länkar till sin hemsida från andra hemsidor?

En fråga som vi får är hur man ska tänka och hitta andra som vill länka till sin egen hemsida. Om vi kikar på ett par konkreta exempel. Vi tar ett konferenshotell, en bilfirma och en e-shop som säljer böcker som tre exempel.

Google säger att man ska söka andra företag som har relevans till den verksamhet man själv bedriver. Det betyder att de företag som ska länka till ditt företag ska vara verksamma inom angränsande kompletterande områden. Det här kan få följande innebörd för våra exempel:

Konferenshotellet - sök länkar hos reseföretag, aktivitetsföretag, leverantörer, turistbyråer, hotellinredningsföretag, tidning som gör reportage om weekends och konferens online, hemsidor om mat och upplevelser.

Bilfirman - verkstäder, däckfirmor, bilrekond, bilinredning, billackerare, försäkringsbolag, biluthyrare, hemsidor med reseförslag för bilturister, bildekoratörer, hemsidor som gör biltester, bilklubbar.

E-shopen som säljer böcker - företag som leverar kontorsmaterial, studentföreningar, studentbloggar, bokrecensioner, affärsmagazin online, bokklubbar, bokcaféer.

Vad vi vill visa med dessa förslag är inte en komplett lista över vilka som kan tänkas länka till ditt företag. Det är mer menat som en inspiration till dig som letar ingående länkar till ditt företags hemsida. Erbjud dig att länka tillbaks på för företagen relevanta sidor. Se till att dina ingående länkar går till de sidor som har relevans med det företag som länkar in till dig. Likaså när du länkar till ett annat företag. Gör det från en sida som är relevant i förhållande till den sida den länkar till. Tänk även på att texten i länken inte alltid ska vara företagets namn utan mer kan vara t.ex. "Billiga böcker på nätet" om du länkar till en sida som säljer böcker.

Lycka till med länkarbetet!

Inga kommentarer:

Peter's shared items in Google Reader

FriendFeed - webbstrategi

Digisocial – om webbstrategi, social media och kommunikation på internet